Het ambacht vilten

Natvilten is een oud ambacht waarbij wol door zeep, warmte en wrijving van de handen gaat vervilten. De schubben van de wol haken bij dit proces in elkaar. De wol krimpt en er ontstaat een stevige lap vilt. Een ambacht wat vele mogelijkheden in zich heeft.

 

De voordelen van vilt

Het is een ideaal materiaal om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Hard materiaal weerkaatst geluid, maar vilt absorbeert dit. De vilten wandobjecten hebben aan de achterkant een laag kurk, hierdoor zijn de werken extra geluiddempend en blijven ze stevig aan de muur hangen. Vilt is naast geluiddempend ook brandwerend en stoot vuil af door zijn natuurlijke vetlaagje.

 

Inspiratie

Een groot deel van mijn werk is het verzamelen van beelden en verhalen die buiten in de natuur te vinden zijn. Natuurlijke structuren zoals, de grove schors van een boom, bladskeletten, stenen in allerlei vormen en maten. Als ik buiten aan het wandelen ben gaat het niet om de afstand die ik afleg, maar om de dingen die ik om me heen zie. Dit betekent soms door je knieën door de varens heen turen. Kleine details te zien, de waterdruppels op een blad, het avondlicht op de bosbodem en mini korstmossen op een dode boomstam.

 

 

Breng de natuur in huis!

Op zoek naar een uniek kunstwerk voor aan de wand? Ik kom graag met u in contact. De wandobjecten zijn in verschillende maten en prijscategorieën te verkrijgen:

 

Nieuwsgierig geworden hoe een kunstwerk bij u in huis staat?

Ik heb altijd een collectie aan werken in mijn atelier hangen. Bij interesse maak ik graag een afspraak met u. U bent welkom in mijn atelier in Maastricht of ik kom bij u thuis langs met een selectie aan kunstwerken, altijd geheel vrijblijvend.