Het ambacht vilten

Natvilten is een oud ambacht waarbij wol door zeep, warmte en wrijving van de handen gaat vervilten. De schubben van de wol haken bij dit proces in elkaar. De wol krimpt en er ontstaat een stevige lap vilt. Een ambacht wat vele mogelijkheden in zich heeft.

De voordelen van vilt

Het is een ideaal materiaal om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Hard materiaal weerkaatst geluid, maar vilt absorbeert dit.  Vilt is naast geluiddempend ook brandwerend en stoot vuil af door zijn natuurlijke vetlaagje.

Breng de natuur in huis!

Op zoek naar een uniek kunstwerk voor aan de wand? Ik kom graag met u in contact. De wandobjecten zijn in verschillende maten, kleuren en prijscategorieën te verkrijgen. Ook is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende afwerkingen aan de achterkant: kurk of ijzerdraad. Kurk maakt dat het werk straks aan de wand hangt. Ijzerdraad geeft juist het organische effect wat een blad ook in de natuur heeft, het werk kan gebogen worden waardoor er een 3D effect ontstaat.

 

 

 

Nieuwsgierig geworden hoe een kunstwerk bij u in huis staat?

Ik heb altijd een collectie aan werken in mijn atelier hangen. Bij interesse maak ik graag een afspraak met u. U bent welkom in mijn atelier in Maastricht of ik kom bij u thuis langs met een selectie aan kunstwerken, altijd geheel vrijblijvend.