HET AMBACHT

 

Om tot een stevig wandobject te komen dient de wol eerst vervilt te worden. Dit gebeurt met de techniek natvilten.

Natvilten is een oud ambacht waarbij wol door zeep, warmte en wrijving van de handen gaat vervilten. De schubben van de wol haken bij dit proces in elkaar. De wol krimpt en er ontstaat een stevige lap vilt. Een proces wat tijd en spierkracht vergt, maar elke keer weer verwonderd.

DE WOL

 

Alleen wol die op diervriendelijke wijze wordt gewonnen, gebruik ik in mijn vilten kunstwerken.  De Europese wol is gegarandeerd mulesing vrij en afkomstig van kleine familiebedrijven die bio-gecertificeerd zijn.

DE VOORDELEN

 

Wol is een ideaal materiaal om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Hard materiaal weerkaatst geluid, maar wol absorbeert dit.  Wol is naast geluiddempend ook brandwerend en stoot vuil af door zijn natuurlijke vetlaagje, lanoline. Wol zuivert de lucht in een ruimte, absorbeert vocht en laat dit daarna ook weer los. Doordat wol een vochtregulerende werking heeft, haalt het schadelijke gassen en dampen uit de lucht.

 

BRENG DE NATUUR IN HUIS

 

Op zoek naar een uniek kunstwerk, handgemaakt en waarbij een stukje natuur binnen in huis wordt gebracht?

 

De zachte uitstraling van een vilten wandobject blijft verwonderen. In woningen die bestaan uit voornamelijk hard materiaal brengt de zachtheid van wol een warmte in het interieur. De organische vormen geven een dynamisch effect op de wand. De wandobjecten hebben een afwerking van ijzerdraad aan de achterkant, het ijzerdraad kan worden gebogen naar eigen smaak waardoor het object een driedimensionale werking krijgt.

 

IK KOM GRAAG IN CONTACT